:: G. Vrethem Leg. sjukgym. & ergonom ::


Menu
Citat
”Kroppen är själens teater.”

Clarence Crafoord


MEDVETEN NÄRVARO - HÄR OCH NU
MINDFULNESS OCH KONTAKT MED OLA SCHENSTRÖM
MINDFULNESS : Föreläsningar om Medveten närvaro 18 september i Gävle
Postat av GV på 07-08-30 23:40:00 (1437 läsningar)

Nu är det klart att vi kan genomföra Mindfulnessdagen i Gävle med Ola Schenström som föreläsare.  På fm, 09.00--12.00 för särskilt inbjudna är temat, Hälsofrämjande ledarskap och arbetsplatser. OBS, lokalen blir på Högskolan i Gävle, i stället för på Konserthuset. Föranmälan krävs.
Under em, 14.00-16.30, är allmänhet, personal och studenter välkomna till en öppen föreläsning om
 Mindfulness i vardagen - ett sätt att hantera stress.
Vi hyr Högskolans aula - Valhall - så att alla intresserade får plats. Kostnad 395:-, Studenter betalar 125;-              Vi bjuder på kaffe/frukt i pausen.

Kom och var Medvetet Närvarande.
Har du några funderingar, så kontakta mig gärna via mail  -
gunnel@vrethem.se eller mobil 070-6504241.

Väl Mött !

Följande artikel skickades sedan till Gefle Dagblad och Arbetarbladet för publicering, med bifogat foto av Ola Schenström under e m föreläsning i Valhall ---

MINDFULNESSDAG PÅ HÖGSKOLAN I GÄVLE. 

Tisdagen den 18 september var läkaren Ola Schenström, verksam i Norrbotens läns landsting, inbjuden som föreläsare om Mindfulness - Medveten Närvaro, i högskolans lokaler. Dagen var ett samarrangemang mellan Studieförbundet Vuxenskolan/Ulla Berglund och Gunnel Vrethem, Ergonom/Leg Sjukgymnast, Vårdmetodikkonsult.

Förmiddagen var vikt för chefer/ledare med temat - Hälsofrämjande ledarskap och arbetsplatser. Ola gav vägledning hur vi genom att vara medvetet närvarande i nuet, med våra sinnen, både kan uppmärksamma och uppleva ögonblicket, göra klokare val i vardagen och därmed minska stress. Det krävs dock inte bara förståelse, utan framför allt regelbunden träning för att utvecklas. Vi har alla en potential.

Under eftermidagen, i Högskolans Aula - Valhall, höll Ola en öppen föreläsning för almänhet och studenter om Mindfulness i vardagen. Ett 60-tal deltagare, varav hälften studenter lyssnade och ställde frågor kring stress i vardagen och om hur vi hanterar livet i Nuet.
Att Se, Känna, Lukta, Smaka och Lyssna i ögonblicket, var sinnesträning som Ola introducerade.
Intresset för att träna sin uppmärksamhet i nuet var stort. Det bör ge "ringar på vattnet".MINDFULNESS : Ola Schenström intervjuad på SvD Idagsida
 Postat av GV på 07-05-19 12:00:30 (1656 läsningar)

I onsdags, den 16 maj, under rubriken Hjärnkoll, på Svenska Dagbladets Idagsida, berättar Ola om Mindfulness, under rubriken "Hjärnan mår bra av stilla fokus". 
Gå in på www.svd.se/idag och läs Olas tankar och förslag om hur du tränar Medveten närvaro.

Olas bok "Mindfulness i vardagen" kommer ut på Vivas förlag lagom till Bokmässan i september. 

Ola kommer till Gävle 18 september och föreläser om "Hälsofrämjande ledarskap och arbetsplater" för speciellt inbjudna V-chefer/ledare under förmiddagen, på Gävle Konserthus. Under eftermiddagen kan alla intresserade -
allmänhet, personal och studenter, lyssna till Mindfulness -baserad stressreduktion- hur du minskar sressnivån i din vardag, med Medveten närvaro. Se inbjudan, som fil till denna artikel samt till artikeln om Ola Schenströms föreläsning i Gävle 18 september -07.

Read More... | 1120 bytes more
MINDFULNESS : Ola Schenström föreläser om Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) i Gävle 18 september -07
 Postat av GV på 07-04-26 16:10:00 (1794 läsningar)

Ulla Berglund,Studieförbundet Vuxenskolan Gävle/Ockelbo och Gunnel Vrethem, Ergonom/Leg Sjukgymnast och Vårdmetodikkonsult arrangerar en Mindfulnessdag i Gävle , tisdag 18 september tillsammans med OLA SCHENSTRÖM, läkare, som föreläsare.

Read More... | 2950 bytes more
MINDFULNESS : Mindfulnesskontakt med Ola Schenström
Postat av GV på 07-03-05 14:00:00 (1560 läsningar)

Mailkontakt har hållits under hösten, och 7/12-06 träffades jag, tillsammans med Ulla Berglund, Vuxenskolan Gävle/Ockelbo, Ola Schenström för planering av Mindfulnessföreläsning i Gävle under 2007.
Ola skriver en bok, som kommer att lanseras i TV och tidningar i september -07, och vi planerar att förlägga utbildningen till Gävle i samband med den uppmärksamhet, som vi hoppas att detta skall väcka. Vi ämnar att bjuda in såväl allmänhet, som speciellt utvalda chefer med verksamhetsansvar.

Read More... | 601 bytes moreDesign by atonce.se
Powered by XOOPS
Producerad av Atonce.se [login]